Cameron Mackintosh, britisk teaterprodusent; et av de fremste produsentnavn innen moderne musikkteater. Fra 1990-årene har han vært den dominerende britiske produsenten av privatteater.

Hans suksessrike produksjoner, som blant annet omfatter Alan Menken/Howard Ashmans Little Shop of Horrors (1983), Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera (1986), Claude-Michel Schönberg og Alain Boublils Les Misérables (1985) og Miss Saigon (1988), flyttet i 1980-årene tyngdepunktet i musikalverdenen fra New York til London.

Mackintosh har også vært ansvarlig for sceneversjoner av filmene The Witches of Eastwick og Mary Poppins og banebrytende nytolkninger av klassikere som My Fair Lady, Carousel og Oklahoma. Produksjonene har vært eksportert til en lang rekke land verden over.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

11. juli skrev Trond Olav Svendsen

Hei! Denne artikkelen bør hete Cameron Mackintosh for lettere gjenfinning. Mellomnavnet Anthony er ikke i generelt bruk og hører derfor hjemme i boksen. Artikkelen kunne trengt en oppfriskning og en oppdatering, og kunne hatt noen lenker til andre artikler. Jeg mener forøvrig at "suksessfull" er en dårlig anglisisme, og at vi bør bruke et annet ord i leksikonet. Med vennlig hilsen Trond Olav Svendsen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.