Søndeled. Nasjonalmuseet,

Fuglevaag, Brit/BONO. Begrenset gjenbruk

Brit Fuglevaag er en norsk tekstilkunstner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og Kunstakademiet i Warszawa.

Fuglevaag var blant de første som tok utgangspunkt i nyere polsk vevkunst. Også i egenskap av lærer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole har hun stått sentralt i norsk vevmiljø.

Hun har også stått i første rekke for å få tekstilkunst anerkjent som fullverdig fri kunstart på linje med skulptur og maleri. Etter at hennes periode som professor ved tekstillinjen på Statens håndverks- og kunstindustriskole 1989–96 utløp, har hun flyttet til Paris der hun har fortsatt å veve nye, frie tekstilarbeider.

Brit Fuglevaag er representert i flere museer, som Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hennes arbeider er også representert i en rekke offentlige bygninger, deriblant i vigselsrommet i Oslo Tinghus og i Politiskolens bygg

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

10. februar skrev Mats Linder

Tittelen bør forandres til Brit Fuglevaag. Har forandret hennes navn i faktaboken til «Brit Haldis Fuglevaag» og «Brit Fuglevaag Warsinski».

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.