Brit Fuglevaag

Faktaboks

Brit Fuglevaag

Brit Haldis Fuglevaag

Brit Fuglevaag Warsinski

Født
19. april 1939, Kirkenes

Søndeled. Nasjonalmuseet,

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Brit Fuglevaag er en norsk tekstilkunstner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og Kunstakademiet i Warszawa.

Fuglevaag var blant de første som tok utgangspunkt i nyere polsk vevkunst. Også i egenskap av lærer ved Statens håndverks- og kunstindustriskole har hun stått sentralt i norsk vevmiljø. I 1960-årene tegnet hun ryemønster for Sellgren & Co. og gardiner for Haldens Bomuldsspinneri & Væveri.

Hun har også stått i første rekke for å få tekstilkunst anerkjent som fullverdig fri kunstart på linje med skulptur og maleri. Etter at hennes periode som professor ved tekstillinjen på Statens håndverks- og kunstindustriskole 1989–96 utløp, har hun flyttet til Paris der hun har fortsatt å veve nye, frie tekstilarbeider.

Brit Fuglevaag er representert i flere museer, som Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Hennes arbeider er også representert i en rekke offentlige bygninger, deriblant i vigselsrommet i Oslo tinghus og i Politihøgskolens bygg

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Mats Linder

Tittelen bør forandres til Brit Fuglevaag. Har forandret hennes navn i faktaboken til «Brit Haldis Fuglevaag» og «Brit Fuglevaag Warsinski».

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg