Internasjonal kokkekonkurranse som avholdes hvert andre år i Lyon, Frankrike. Bocuse d’Or regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Hvert land stiller med én deltaker og én assistent (commis).

Bocuse d’Or ble første gang arrangert i Lyon 1987. Konkurransen har navn etter den franske kokken Paul Bocuse, frontfigur og grunnlegger av konkurransen.

I 2007 lanserte Bocuse regionmesterskap i Latin-Amerika, Asia og Europa, der de beste går til finalen i Lyon. USA arrangerer sitt eget regionmesterskap.

Kokkene lager to retter i løpet av 5 timer og 35 minutter. Publikum er til stede, og etter at Mexico i 1997 stilte med mariachi-band og støyende publikum, har landenes heiagjenger skapt livlig stemning.

Opprinnelig kunne landet som vant ikke delta i det påfølgende Bocuse d’Or, og Frankrike vant gull hvert år de deltok. Da Terje Ness som første kokk vant i konkurranse med Frankrike, ble regelen fjernet.

  • Frankrike 7
  • Norge 5
  • Danmark 1
  • Luxembourg 1
  • Sverige 1
  • USA 1

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.