Internasjonal kokkekonkurranse som avholdes hvert andre år i Lyon, Frankrike. Bocuse d’Or regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Hvert land stiller med én deltaker og én assistent (commis).

Bocuse d’Or ble første gang arrangert i Lyon 1987. Konkurransen har navn etter den franske kokken Paul Bocuse, frontfigur og grunnlegger av konkurransen.

I 2007 lanserte Bocuse regionmesterskap i Latin-Amerika, Asia og Europa, der de beste går til finalen i Lyon. USA arrangerer sitt eget regionmesterskap.

Kokkene lager to retter i løpet av 5 timer og 35 minutter. Publikum er til stede, og etter at Mexico i 1997 stilte med mariachi-band og støyende publikum, har landenes heiagjenger skapt livlig stemning.

Opprinnelig kunne landet som vant ikke delta i det påfølgende Bocuse d’Or, og Frankrike vant gull hvert år de deltok. Da Terje Ness som første kokk vant i konkurranse med Frankrike, ble regelen fjernet.

  • Frankrike 7
  • Norge 5
  • Danmark 1
  • Luxembourg 1
  • Sverige 1
  • USA 1

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.