Artikkelstart
Bocuse d'Or er en internasjonal kokkekonkurranse som avholdes hvert andre år i Lyon i Frankrike. Bocuse d’Or regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Hvert land stiller med én deltaker og én assistent (commis).
Bocuse d’Or ble første gang arrangert i Lyon 1987. Konkurransen har navn etter den franske kokken Paul Bocuse, frontfigur og grunnlegger av konkurransen.
I 2007 lanserte Bocuse regionmesterskap i Latin-Amerika, Asia og Europa, der de beste går til finalen i Lyon. USA arrangerer sitt eget regionmesterskap.
Kokkene lager to retter i løpet av 5 timer og 35 minutter. Publikum er til stede, og etter at Mexico i 1997 stilte med mariachi-band og støyende publikum, har det blitt vanlig at landenes heiagjenger skaper livlig stemning under konkurransen.
Opprinnelig kunne landet som vant ikke delta i det påfølgende Bocuse d’Or, og Frankrike vant gull hvert år de deltok. Da Terje Ness som første kokk vant i konkurranse med Frankrike, ble regelen fjernet.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.