Terje Ness er en norsk kokk som i 1999 vant det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d'Or. 

Terje Ness jobbet som kokk og kjøkkensjef på Restaurant Bagatelle i Oslo i perioden 1994–2000, og har senere drevet restaurantene Oro, Haga og Onda. Han var medlem av Det Norske Kokkelandslaget i perioden 1997–2000 og vant i 1999, som andre nordmann, det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon Frankrike. I 2003 utga han kokeboka Terjes kjøkken. Mat fra en verdensmester. Han har vært med i flere matprogrammer på TV, og var i tre sesonger mentor i programmet Barnas RestaurantNRK-Super.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.