Faktaboks

Bekkestua
Etymologi
Bekken, husmannsplass ved en bekk

Bekkestua er et boligstrøk og forretningssenter i Bærum kommune i Akershus fylke.

Samferdsel

Bekkestua er et trafikknutepunkt med forstadsbane, trikk og bussterminal. Bekkestuatunnelen er en veitunnel på riksvei 160 under tettbebyggelsen som åpnet i 1994. Bekkestua bro er en betongbro på Gamle Ringeriksvei over Kolsåsbanen som sto ferdig 1924.

Historikk

Husmannsplassen Bekken lå under Ring-Stabekk gård. Navnet Bekkestua oppsto som stoppested på Kolsåsbanen i 1924 og stedet ble sentrum for mye virksomhet. Det var sterk utbygning med forretningssentre på 1990- og 2000-tallet.

Skoler

Bekkestua skole er en ungdomsskole med 360 elever. Stabekk skole sto ferdig i 1906 og tvillingbygget ved siden av i 1912. På den andre siden av skolegården kom en tredje bygning i 1924. Alle var opprinnelig kledd i rød teglstein og siden malt delvis hvite. Bygningene ble rehabilitert i 2017.

Oslo International School (OIS) er en førskole, grunnskole og videregående skole med International baccalaureate, som ble grunnlagt i 1963.

Kart

Bekkestua
Bekkestua
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg