Barbados' befolkning

Artikkelstart

Folketallet på Barbados er beregnet til 294 560 (2020), med en beregnet årlig befolkningstilvekst på 0,23 prosent. Forventet levealder ved fødsel er 78,4 for kvinner og 73,6 år for menn. Folketilveksten har vært lav siden 1960-årene, delvis på grunn av utvandring.

Barbados er det tettest befolkede av landene i Karibia, med over 640 personer per kvadratkilometer. Største by er hovedstaden Bridgetown.

Omtrent 90 prosent av befolkningen er av afrikansk opprinnelse, de fleste etterkommere etter slaver som ble fraktet til øya som arbeidskraft på sukkerplantasjene på 1600- og 1700-tallet. 2,7 prosent er av europeisk, mest britisk avstamning, 1,3 prosent har indisk opprinnelse, mens de øvrige er av blandet opprinnelse.

Religion

Barbados har mer enn 90 forskjellige registrerte trossamfunn. Omkring 70 prosent av innbyggerne er kristne. Det største trossamfunnet er den anglikanske kirke med rundt 40 prosent, deretter følger pinsevenner, metodister, ulike protestantiske kirker og katolikker. Det finnes små minoriteter av jøder, muslimer og hinduer.

Språk

Offisielt språk er engelsk. Bajansk, som er et engelsk-basert kreolspråk, er en lokal dialekt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg