Bacopa monnieri
Bacopa monnieri
Av .
utbredelse av Bacopa monnieri
Naturlig utbredelse av Bacopa monnieri (Bacopa monnieri). Basert på data fra Den internasjonale naturvernunionen (IUCN Red List, versjon 3, 2017).
utbredelse av Bacopa monnieri

Bacopa monnieri er en urt i kjempefamilien som er utbredt i tropiske og subtropiske strøk i alle verdensdeler. Trivialnavnet på denne planta er brahmi, etter navnet på sanskrit og hindi. På engelsk brukes også dette navnet sammen med en rekke andre, som for eksempel water hyssop og indian pennywort. På norsk brukes gjerne bare slektsnavnet, bacopa, som navn.

Faktaboks

Uttale
bacˈopa monniˈeri
Også kjent som
engelsk: brahmi, water hyssop, indian pennywort
Vitenskapelig navn
Bacopa monnieri
Beskrevet av
(L.) Pennell

Bacopa monnieri har grønne, noe sukkulente, nesten dråpeformede blad og er den av artene i slekten Bacopa som egner seg best for akvariehold. Planten setter ikke blomster når den dyrkes fullstendig nedsenket i vann, og blir derfor oftest stiklingsformert. Blomstene er radiærsymmetriske med fire eller fem kronblad.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Bacopa monnieri
Bacopa monnieri
GBIF-ID
3171169

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg