BRA - Braathens Regional Airline

BRA – Braathens Regional Airlines er et virtuelt flyselskap. Et virtuelt flyselskap bruker innleide fly og operatører, og står hovedsakelig bare for markedsføring og billettsalg lignende et reisebyrå.

Flyselskapet har hovedbase på Stockholm Lufthavn Bromma, og administrasjon i Trollhättan. Selskapet er et av de største operatørene på svenske innenriksruter, og opererer i tillegg et fåtall ruter ut av Sverige.

Historie

Selskapet har bakgrunn fra Golden Air, som ble registrert som flyselskap i Sverige i 1976. I 2012 ble Golden Air kjøpt opp av Braathens-konsernet, og skiftet navn til Braathens Regional.

Tilsvarende kjøpte det norske Braathens-konsernet opp flyselskapet Malmö Aviation i 1998, og integrerte det året etter i Braathens Sweden – det svenske søsterkonsernet. Da SAS kjøpte opp det norske Braathens, ble det svenske søsterselskapet holdt utenfor, og lever videre i Braathens-familiens navn.

BRA Braathens Regional Airlines startet flyoperasjon under navnet Braathens Regional Airlines i 2016, med hensikt å forene den tidligere driften til flyselskapene Malmö Aviation og Sverigeflyg.

Virtuelt selskap

Selskapet er et virtuelt flyselskap, og har ingen egen Airline Operating Certificate (AOC), men opererer på en AOC tilhørende sine søsterselskap Braathens Regional Airways og Braathens Regional Aviation. Det er disse selskapene som også eier flyene som benyttes i operasjonen.

Flytyper

Selskapet hadde ved utgangen av 2018 en flåte på 28 fly, hovedsakelig av typen ATR og Avro RJ/BAe 146.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg