Barc

Logoen til Bhabha Atomic Research Centre

Av .
Lisens: public domain

BARC er et indisk forskningsinstitutt for nukleærteknologi. BARC er lokalisert i Trombay, som ligger i nærheten av Mumbai, og spiller i dag en viktig rolle i Indias langsiktige program for å etablere en kjernebrenselsyklus basert på thorium.

Faktaboks

Også kjent som

Bhabha Atomic Research Centre

Instituttet ble etablert i 1954 av den indiske kjernefysikeren Homi Jehangir Bhabha under navnet Tata Institute of Fundamental Research (TIFR), men etter at Bhabha døde i 1966 er instituttet nå oppkalt etter ham.

BARCs viktigste oppgaver er å utvikle sivile anvendelser av kjerneenergi. Forskningsoppdragene omfatter et bredt spekter av oppgaver i tilknytning til utvikling og drift av kjernereaktorer. Alle sider ved bruk av kjernekraft blir behandlet, som for eksempel utvikling og uttesting av nytt kjernebrensel, håndtering av brukt kjernebrensel og problemstillinger relatert til kjernekraftsikkerhet. Instituttet har også ansvaret for driften av landets forskningsreaktorer, blant annet AHWR-reaktoren.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg