Anfinn Øien, norsk kirkemusiker, komponist og musikkpedagog. Han arbeidet som organist i Oslo og som professor ved Norges Musikkhøgskole.

Øien studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og ble senere elev av Finn Viderø i København. I tiden 1946–66 var han organist ved Jakob kirke og Lilleborg kirke i Oslo. Samtidig var han lærer ved Musikkonservatoriet. Fra 1966 til 1969 var han også universitetslektor i satslære ved Universitetet i Oslo.  I årene 1969–73 var han rektor ved Musikkonservatoriet og spilte en sentral rolle i forbindelse med opprettelsen av Musikkhøgskolen. Da denne ble en realitet i 1973, fikk Øien stillingen som dosent i satslære, fra 1985 til 1990 professor.

Øien har hatt sentrale lederverv i Musica Sacra og Norges Organistforbund. Han var medlem av den offentlige liturgikommisjonen av 1965 og satt i komiteen som utarbeidet Norsk koralbok (1986). Øien har komponert orgel- og kirkemusikk, blant annet melodien til salmen «Guds menighet er jordens største under» og generasjonsgudstjenesten Andreasmesse (2000). Han har også publisert fagartikler og læreboken Harmonilære: funksjonell harmonikk i homofon sats (Norsk Musikforlag 1975). 

  • Holter, Grøm og Øystese (red.): Nytt norsk salmeleksikon bind I s. 69 (Tapir Akademisk Forlag 2011)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.