Anfinn Øien, norsk kirkemusiker, komponist og musikkpedagog. Han arbeidet som organist i Oslo og som professor ved Norges Musikkhøgskole.

Øien studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og ble senere elev av Finn Viderø i København. I tiden 1946–66 var han organist ved Jakob kirke og Lilleborg kirke i Oslo. Samtidig var han lærer ved Musikkonservatoriet. Fra 1966 til 1969 var han også universitetslektor i satslære ved Universitetet i Oslo. I årene 1969–73 var han rektor ved Musikkonservatoriet og spilte en sentral rolle i forbindelse med opprettelsen av Musikkhøgskolen. Da denne ble en realitet i 1973, fikk Øien stillingen som dosent i satslære, fra 1985 til 1990 professor.

Øien hadde sentrale lederverv i Musica Sacra og Norges Organistforbund. Han var medlem av den offentlige liturgikommisjonen av 1965 og satt i komiteen som utarbeidet Norsk koralbok (1986). Øien komponerte orgel- og kirkemusikk, blant annet melodien til salmen «Guds menighet er jordens største under» og generasjonsgudstjenesten Andreasmesse (2000). Han publiserte også fagartikler og læreboken Harmonilære: funksjonell harmonikk i homofon sats (Norsk Musikforlag 1975).

  • Holter, Grøm og Øystese (red.): Nytt norsk salmeleksikon bind I s. 69 (Tapir Akademisk Forlag 2011)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.