Musica sacra er en norsk organisasjon for kirkemusikk og liturgi, stiftet 1952. Den arbeider for fornyelse av reformasjonstidens rytmiske salmesang, for fremme av gregoriansk sang og tidebønn, for gjennomføring av orgelbevegelsens prinsipper og organisk innordning av orgelmusikken i liturgien, for kirkemusikalsk nyskaping med klar kirkelig forankring og for fremme av menighetens liturgiske forståelse og aktivitet.

Presten og kirkemusikkforskeren Hans Buvarp (1909–70) nedla et stort arbeid i organisasjonens tjeneste. Den ledende musikalske kraft fra starten og inntil sin død (1982) var domorganist Rolf Karlsen. Flere av medlemmene har hatt sentrale verv og funksjoner i Den norske kirkes liturgiske reformarbeid siden den offentlige liturgikommisjonen ble nedsatt i 1965, og på viktige områder har Musica sacras program fått gjennomslag og bred tilslutning. Musica sacra avholder årlige sommerkurs i kirkemusikk og liturgi. 

  • Egil Hovland (red.): Musica sacra: samfunn til kirkemusikalsk fornyelse: festskrift ved 10-års jubileet høsten 1962 (Oslo 1962)
  • Musica sacra 20 år: festskrift (Oslo 1972)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.