AksjeNorge

Artikkelstart

AksjeNorge er en stiftelse som har til formål å øke den norske befolkningens kunnskap om aksjer og verdipapirmarkedene. Dette gjøres gjennom produksjon av ulike typer informasjonsmateriell, arrangementer og en konkurranse for elever i videregående skole («Makrokonkurransen»). AksjeNorge gjennomfører også kartleggingsundersøkelser av kunnskap i befolkningen.

AksjeNorge ble stiftet i 1993 av Landsorganisasjonen i Norge (LO), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Oslo Børs, Norges Rederiforbund, Verdipapirsentralen (nåværende Euronext VPS), Kommunal Landspensjonskasse (KLP), Statoil, flere børsnoterte selskaper, forvaltningsselskaper og meglerhus. Stiftelsen drives med støtte fra børsnoterte selskaper, fondsforvaltere, meglerhus, private bedrifter og organisasjoner som ønsker å bidra til å øke privatpersoners kunnskap om aksjer og aksjemarkedet.

AksjeNorge har kontor på Oslo Børs. Daglig leder for AksjeNorge er Kristin Skaug (siden juni 2018). Stiftelsen har to ansatte, et styre bestående av representanter fra stiftelsens bidragsytere og et råd.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg