Acapulco

Acapulco ved stillehavskysten er et av Mexicos mest kjente feriesteder, med innbydende sandstrender og en rekke store hoteller. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Acapulco – offisielt Acapulco de Juárez – er en havneby i sørvestlige Mexico i delstaten Guerrero, ved Stillehavet. Byen har 857 883 innbyggere (CCSPJP, 2018).

Faktaboks

Uttale
akapˈulkå
Også kjent som

Acapulco de Juárez

En vakker beliggenhet, med praktfulle sandstrender og et behagelig klima, gjorde byen til et betydelig turistsenter i forrige århundre. Med landets beste stillehavshavn og en av de beste naturlige havner i verden, fikk byen kallenavnet Mexicos Riviera. Økende gjengkriminalitet på 2010-tallet la imidlertid en demper for den internasjonale turismen, og det amerikanske utenriksdepartementet fraråder sine borgere å reise til delstaten Guerrero (2019). Acapulco er i dag verdens nest voldeligste by utenfor krigssone, med 110,5 drap per 100 000 innbyggere (CCSPJP, 2018). I 2018 mistet 948 mennesker livet i voldshandlinger i Acapulco.

De gode havneforholdene ble oppdaget av Hernán Cortés i 1531. Byen, som ble grunnlagt i 1550, ble en viktig handelsby og base for den spanske handelsflåtes trafikk på Kina og Filippinene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg