Acapulco

Acapulco ved stillehavskysten er et av Mexicos mest kjente feriesteder, med innbydende sandstrender og en rekke store hoteller. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Acapulco – offisielt Acapulco de Juárez – er en havneby i sørvestlige Mexico i delstaten Guerrero, ved Stillehavet. Byen har 857 883 innbyggere (CCSPJP, 2018).

Faktaboks

Uttale
akapˈulkå

En vakker beliggenhet, med praktfulle sandstrender og et behagelig klima, gjorde byen til et betydelig turistsenter i forrige århundre. Med landets beste stillehavshavn og en av de beste naturlige havner i verden, fikk byen kallenavnet Mexicos Riviera. Økende gjengkriminalitet på 2010-tallet la imidlertid en demper for den internasjonale turismen, og det amerikanske utenriksdepartementet fraråder sine borgere å reise til delstaten Guerrero (2019). Acapulco er i dag verdens nest voldeligste by utenfor krigssone, med 110,5 drap per 100 000 innbyggere (CCSPJP, 2018). I 2018 mistet 948 mennesker livet i voldshandlinger i Acapulco.

De gode havneforholdene ble oppdaget av Hernán Cortés i 1531. Byen, som ble grunnlagt i 1550, ble en viktig handelsby og base for den spanske handelsflåtes trafikk på Kina og Filippinene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg