Konstruksjonsfartøyet Normand Maximus tilhørende Solstad Rederi er et av de mest verdifulle i den norske handelsflåten.
Norges Rederiforbund.

Handelsflåte er en samlebetegnelse på et lands laste- og passasjerskip, i motsetning til krigsflåte (marine) og fiskeflåte. I handelsflåten føres handelsflagg akterut.

Størrelsen på handelsflåten kan måles på mange måter, både i antall, i verdi og i bruttotonn. Norge har i over hundre år alltid vært høyt oppe på listen over verdens sjøfartsland, i de senere år særlig når listen settes opp etter verdi på flåten. I den norske handelsflåten er det mange kostbare skip, særlig ulike offshorefartøy, kjemikalietankskip, gasstankskip og andre spesialskip. I 2017 var Norges handelsflåte den fjerde mest verdifulle i verden med en estimert verdi på 55 milliarder US dollar. Landene med de tre mest verdifulle handelsflåtene var Japan, Kina og Hellas.

Under andre verdenskrig var den norske handelsflåten svært aktiv på alliert side over hele verden, organisert under det statlige rederiet Nortraship. Mannskapene som tjenestegjorde på disse skipene kalles krigsseilere.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg