AS Monaco

Av .
AS Monaco hører hjemme i fyrstedømmet Monaco, og spiller i den franske ligaen på hjemmebanen Stade Louis II. Her går stjernespilleren Cesc Fabregas av banen etter å ha fått rødt kort i hjemmekampen mot Olympique Lyonnais i august 2019.
Av /Reuters/NTB Scanpix.

AS Monaco er en fransk fotballklubb stiftet i 1924, hjemmehørende i fyrstedømmet Monaco.

Faktaboks

også kjent som:

Association Sportive de Monaco Football Club

Hjemmedrakten er hvit og rød skrådelt trøye med hvit bukse. Bortedrakten er helsvart og tredjedrakten turkis. Hjemmebanen er Stade Louis II som har plass til 18 523 tilskuere og var i mange år arena for den årlige kampen mellom vinneren av Mesterligaen og UEFA-cupen (Europa League). Trener siden 2014 er Leonardo Jardim.

Meritter

AS Monaco har vunnet seriemesterskapet i Frankrike åtte ganger og cupmesterskapet fem ganger. De overrasket med å komme til finalen i Mesterligaen i 2004, men tapte 0-3 for Porto. I 2014–2015-sesongen endte laget på andreplass i serien, bak Paris Saint-Germain.

I 2016–2017 vant de serien, åtte poeng foran PSG, etter at laget tok 56 av 60 poeng på de siste 20 seriekampene. Stortalentet Kylian Mbappé imponerte voldsomt i en alder av 18 år og noterte seg for 15 mål på 29 kamper. Det gjorde at han sesongen etter ble solgt til PSG.

Kjente spillere

Opp gjennom historien har mange kjente spillere spilt for Monaco, blant dem Glenn Hoddle, Thierry Henry, Patrice Evra, Lilian Thuram, David Trezeguet, George Weah, Falcao, James Rodriguez, Joao Moutinho, Fabien Barthez, Yaya Toure, Emmanuel Adebayor, Maicon, Rafael Marquez, Jürgen Klinsmann, Oliver Bierhoff, Christian Vieri, Kylian Mbappé og Cesc Fabregas.

Nordmennene John Arne Riise, Hassan El Fakiri og Thorstein Helstad har også spilt for klubben.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg