Kylian Mbappé

Kylian Mbappé er en fransk fotballspiller som spiller for landslaget og den franske storklubben Paris Saint-Germain, på lån fra Monaco. Vant VM-gull for Frankrike i 2018, og var en av mesterskapets beste spillere. Han ble den nest yngste franske spilleren gjennom tidene til å debutere for A-landslaget da han debuterte 25. mars 2017 mot Luxembourg.

Kylian Mbappé spilte for andrelaget til Monaco i 2015, men fikk sin A-lagsdebut for laget som spiller på Stade Louis II 2. desember 2015, da han kom inn for den portugisiske backen Fabio Coentrao. I en alder av 16 år og 347 dager ble han den yngste spilleren til å debutere for Monaco, en rekord han tok fra Thierry Henry.

20. februar 2016 scoret han sitt første mål for Monaco i en alder av 17 år og 62 dager. Med det ble han den yngste spilleren i Monacos historie til å score i Ligue 1. Også den rekorden tok han fra Henry. Han scoret sitt første hattrick for klubben i desember 2016 i Coupe de la Ligue i 7-0-seieren over Stade Rennais.

Sommeren 2017 ble han klar for PSG, på lån med opsjon på kjøp. Han kostet PSG 145 millioner euro med 35 millioner euro som kan komme i tillegg. Med det ble han tidenes nest dyreste spiller, bak lagkamerat Neymar. Han scoret i Ligue 1-debuten mot Metz, en kamp PSG vant 5-0.

Han debuterte for det franske landslaget 25. mars mot Luxembourg, som den nest yngste franske spilleren gjennom tidene. Han scoret sitt første mål 31. august mot Nederland, en kamp Frankrike vant 4-0. Han spilte alle VM-kampene for Frankrike i Russland og scoret mot Peru i den andre gruppespillskampene for franskmennene. Det gjorde han til den yngste målscoreren for Frankrike i et VM noensinne.

30.juni ble han kåret til banens beste da han scoret to mål og lagde straffe i åttedelsfinalen mot Argentina, en kamp Frankrike vant 4-3. Med de to målene i kampen mot Argentina, ble Mbappe bare den andre tenåringen etter Pelé til å score to mål i en og samme VM-kamp. Han ble også den andre tenåringen etter Pelé til å score i en VM-finale som tenåring da han banket inn en scoring fra 25 meter i finalen mot Kroatia. Med fire mål ble han kåret til VMs beste unge spiller.

Mbappe har både blitt sammenlignet med Thierry Henry – av Arsene Wenger – og med Pelé – av store deler av verden – etter det suksessfulle VM-et.

A-landskamper

  • 22 landslagskamper, 8 mål (per august 2018).

Klubber

    • Monaco II (2015-16)
    • Monaco (2015-)
    • Paris Saint-Germain (lån, 2017-)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg