George Weah, liberisk tidligere fotballspiller med posisjonen spiss.

Kjent for sin gode fysikk, fart og gode avslutningsegenskaper. Weah hadde en lang og suksessfull karriere i europeisk fotball og ble i 1995 kåret til verdens beste spiller. Han er et afrikansk ikon, kåret til Afrikas beste spiller tre ganger.

Weah startet sin profesjonelle karriere i 1987 i den kamerunske toppklubben Yaounde Tonnere. Han var i klubben i én sesong før han ble hentet til Europa og den franske klubben Monaco. Han var i Monaco i fire sesonger og vant sitt første store trofé da klubben vant den franske cupen i 1991. Han spilte 103 kamper og scoret 47 mål for klubben før han ble hentet til hovedstadsklubben Paris Saint-Germain i 1992.

Weah fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i PSG og vant flere store trofeer med klubben. I sesongen 1994/1995 ble han toppscorer i Mesterligaen og ble hentet til A.C. Milan før sesongen 1995/1996. I 1995 ble han som første afrikaner kåret til Verdens beste spiller av FIFA. Samme år ble han også kåret til Europas beste spiller og Afrikas beste spiller. Han var en sentral spiller for Milan da de vant det italienske ligamesterskapet i 1996 og 1999. Han spilte 114 kamper og scoret 46 mål for klubben.

Weah var på utlån fra Milan til Chelsea i sesongen 1999/2000. Han scoret 3 mål på 11 kamper for Chelsea og var i startoppstillingen da de vant FA Cupfinalen i 2000. Etter korte opphold i Manchester City, Marseille og Al Jazirah, avsluttet han sin fotballkarriere i 2003.

Weah hadde ingen stor internasjonal karriere. Liberia har aldri kvalifisert seg til et verdensmesterskap. Landslaget har kun kvalifisert seg til Afrikamesterskapet to ganger, og begge gangene har de blitt slått ut tidlig i turneringen. Weah spilte 60 landskamper og scoret 22 mål.

• Les mer om Weah på FIFAs offisielle hjemmeside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.