Yrkeskvalifikasjonsloven er en norsk lov som legger til rette for at en yrkesutøver fra EØS-området og Sveits skal kunne utøve yrket sitt på lik linje med en yrkesutøver som har fått sine yrkeskvalifikasjoner i Norge. Loven gjennomfører EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv, som har til hensikt å forenkle den enkelte borgers mulighet for å få sine kvalifikasjoner godkjent i en annen EØS-stat.

Faktaboks

Fullt navn
lov om godkjenning av yrkeskvalifikasjoner
Kortnavn
yrkeskvalifikasjonsloven
Trådt i kraft
01.01.2018, 01.03.2019, Kongen bestemmer
Lovdata-ID
NL/lov/2017-06-16-69

Formålet med yrkeskvalifikasjonsloven er å sikre at borgere som er kvalifiserte til å utøve et yrke i en EØS-stat, ikke blir hindret når de søker adgang til et regulert yrke i en annen EØS-stat. Loven sikrer at Norges forpliktelser etter EØS-avtalen etterleves, som blant annet bygger på prinsippet om fri ytelse av tjenester. EØS-avtalen gir norsk næringsliv og nordmenn de samme rettigheter og plikter som næringsliv og borgere i andre EØS-land når det for eksempel gjelder salg av tjenester og rett til å ta arbeid, studere og bo i EØS-land.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg