Welsh mountain ponni

Welsh ponni er en ponnirase fra Wales. Den deles inn i ulike seksjoner etter størrelse og type. Alle typene kan pares med hverandre.

Faktaboks

Uttale
welʃ –

Den minste er welsh mountain (Seksjon A) med mankehøyde under 123 cm. Dette er el liten, stekt ponni med tykk man, hale og pels, som har vært i de walisiske fjell i mange århundre. Den er en utmerket barneponni.

Welsh (seksjon B) er en typisk rideponni, edel og mye brukt av ungdom i ryttersporten. Denne varianten er også opphav til mange sportsponnier.

Den største er welsh cob (seksjon C og D) med mankehøyde over 137 cm og med større grovhet og mer masse. Cob-typen er en mye brukt kjørehest.

I Welsh-ponniene er alle farger er tillatt, men flekkete dyr tillates ikke. Vanligste farge er rød med avtegn. Rasen har araberblod i årene og meget gode bevegelser.

I Norge bedekkes det rundt 30 hopper av rasen i året (2021), de fleste er av cob-typen. Det er om lag 100 reinavla dyr av rasen i Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg