Vingård ved Balaton
Balaton er et av Ungarns viktigste produksjonsområder for vin, vesentlig hvite viner.
Av .

Ungarsk vin er vin produsert i Ungarn og omfatter både røde og hvite typer. Av de røde er Egri Bikavér («okseblod»), fremstilt av blant annet kadarkadruen, merlot, cabernet og kekfrankos i Eger-distriktet best kjent. Ved siden av Tokaier har Badacsony og Balaton – begge dyrket ved Balatonsjøen – samt Morer oppnådd størst berømmelse blant de hvite. Samlet produksjon var 4,2 millioner hektoliter i 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg