Tokaier, vanligvis meget søt hvitvin, produsert rundt byen Tokaj ved foten av Karpatene i det nordøstlige Ungarn. Tokaji Aszú, som er mest berømt og som hevdes å være blant verdens beste dessertviner, er fremstilt av overmodne druer. Antall puttonyos (fra 3 til 6) indikerer stigende sukkerinnhold. Aller søtest er den sjelden forekommende Tokaj Essencia. Av tørrere typer finnes Tokaji Szamorodni. Alkoholstyrken i tokaiervinene er vanligvis 11–14 volumprosent, men kan komme opp i 17 prosent. Tokaji Essencia har sjelden mer enn 7–9 volumprosent.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.