tysk vin

müller-thurgau av . CC BY SA 3.0

Tysk vin fremstilles først og fremst i distriktene rundt elvene Rhinen og Mosel. Samlet årsproduksjon var 8,2 millioner hektoliter i 2003. Kvalitativt høyest rager de hvite vinene, spesielt de som er laget av riesling-druer.

Andre kjente druesorter er müller-thurgau (mest utbredt), sylvaner, traminer og en rekke nye krysninger (neuzüchtungen). Produksjonen av røde viner er beskjeden, mens fremstillingen av sekt-viner er stigende. Bonn regnes normalt for å ha verdens nordligste vinmarker.

Den tyske vinloven skjelner mellom Tafelwein, Qualitätswein og Prädikatwein. De beste vinene betegnes ofte som spätlese (fra sent høstede druer), auslese (fra spesielt utvalgte drueklaser), beerenauslese (spesielt utvalgte druer) og trockenbeerenauslese (fra overmodne, inntørkede druer) og eiswein (fra vinterfrosne druer).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg