Tenpura (天ぷら, 天麩羅, てんぷら) er en japansk matrett bestående av frityrstekte grønnsaker og sjømat. Sjømaten og grønnsakene blir først dyppet i en tynn tempura-røre, for så å bli frityrstekt på relativt høy temperatur mellom 160 til 180 grader. Røren er laget av kaldt vann, egg, bakepulver, olje, stivelse og hvetemel. Røren må lages i små porsjoner og røres forsiktig med spisepinner slik at den ikke klumper seg. God tempura-røre skal være lett og luftig. Om man pisker røren for mye blir den tung, og får en deigete konsisens. Typiske ingredienser i tempura er kongereker, gresskar, shitake-sopp, paprika og fisk med hvitt fiskekjøtt. I Japan får man kjøpt tempura både i kiosker og billige kjede-restauranter, men også på gourmet-restauranter. Billig tempura har en tendens til å være mer fettete og og tung, i motsetning til tempura av god kvalitet som bevarer råvarenes tekstur og smak i en lett og luftig røre.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.