Temmincksnipe, fugleart i snipefamilien. Den er sammen med dvergsnipa vår minste vadefugl. Vekt ca. 25–30 g, omtrent som en gråspurv, lengde 14 cm. Den er gråbrun spraglet med delvis hvit underside. Skilles fra dvergsnipe blant annet ved å ha hvite ytre halefjær.

Temmincksnipa hekker i Nord-Europa og Sibir. I Sør-Norge finnes den her og der i høyfjellet, fra Møre til Nord-Norge også ved kysten, mest vanlig nordpå.

Reiret plasseres oftest i en gresstue. De 4 eggene ruges i 21–22 dager. Hunnen legger ofte to kull. Det første ruges av hannen, mens det andre er et resultat av paring med en ny hann og ruges av hunnen. Trekkfugl. Europeiske fugler overvintrer i Afrika sør for Sahara.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.