Surimi crabsticks
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Surimi er mekanisk separert fiskemasse som er grundig vasket i kaldt ferskvann, avvannet til opprinnelig vanninnhold og deretter tilsatt stabilisatorer for å bedre holdbarheten ved fryselagring. Det er et forholdsvis proteinrikt halvfabrikat med stor anvendelse i næringsmiddelindustrien, brukes blant annet i crabsticks.

Faktaboks

I prinsippet kan alle fiskeslag brukes til surimiproduksjon, vanligst er torskefisken alaska pollack. Verdensproduksjonen er cirka 1,3 millioner tonn. De største forbrukerne er Japan og Sør-Korea. I Norge har denne produksjonen ikke fått noe større gjennomslag.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg