Parkour. Av . CC BY NC ND 2.0

parkour

Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Artikkelstart

Parkour er en urban sport hvor man ved hjelp av forskjellige teknikker bruker kroppen til å komme seg forbi hindre på en rask og effektiv måte. Parkour lar deg bruke kroppens potensial og utforske omgivelsene rundt deg på en ny og uvanlig måte. Ved å bruke objekter i hverdagen (benker, trær, gelender, steiner, benker etc.) til å leke seg på, kan man komme i kontakt med naturen og miljøet på en helt ny måte. Parkour likner veldig på "freerunning". Freerunning dreide seg i utgangspunktet mer om triksing enn effektivitet, men i dag bruker man gjerne begrepene om hverandre

Sebastian Foucan regnes som en av grunnleggerne av parkour. Sammen med David Belle, utviklet han sporten og gjorde den kjent gjennom dokumentaren "Jump Britain" fra 2006. Foucan har gjort mange jobber med stunt og parkour i kjente filmer og serier, blant annet James Bond-filmen, Casino Royale, fra 2006.

Sporten har vokst seg mye større enn den var i 2006. Red Bulls årlige "Art of Motion" er en konkurranse for parkour og freerunning som blir holdt forskjellige steder i verden hvert år. I verden finnes mange kjente grupper som driver med parkour og freerunning. De mest kjente er blant andre Team Farang, Storror, Airborn, Airwipp, Storm og 3Run.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg