normfôring

Normfôring er tildeling av fôr til husdyr etter behov for energi og næringsstoffer til vedlikehold, vekst, reproduksjon og produksjon av for eksempel melk eller egg. Dette i motsetning til appetittfôring, der husdyra får fri tilgang på fôr.

Fôrrasjonen til drøvtyggerne (småfe og storfe) består ofte av både grovfôr og kraftfôr. Kraftfôr blir brukt til å komplementere grovfôret med hensyn til både energi og næringsstoffer. Det blir praktisert både appetittfôring og begrenset tildeling av grovfôr, avhengig av hvor god tilgangen på grovfôr er.

Hos de enmagede husdyra (svin og fjørfe) utgjør kraftfôr det aller meste av fôrrasjonen. I svineproduksjonen er det mest vanlig med normfôring. I fjørfeproduksjonen er appetittfôring vanlig.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg