Nesebjørn

Ringhalet nesebjørn.

Av /KF-arkiv ※.

Nesebjørner. Ringhalet nesebjørn.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Nesebjørner, Nasuella, er to rovdyrslekter i halvbjørnfamilien. De omfatter tre arter som har smal kropp, en lang, bevegelig og litt oppadbøyd snute. Halen er lang og ringmønstret, og bæres som regel rett opp i været. Bena er korte og kraftige med lange klør. De er sålegjengere med naken fotsåle. Hjørnetennene er lange og skarpe. Pelsen er som regel langhåret, av farge gråaktig, olivenbrun, gulbrun eller rødbrun. Buken er lysere. Totallengden er 70–130 cm, hvorav halen utgjør omtrent halvparten. Hannene er noe større enn hunnene.

Faktaboks

Beskrevet av
Gottlieb Conrad Christian Storr, 1780

De spiser særlig små, virvelløse dyr og frukt. Hannene lever enkeltvis, mens hunner og unger lever i velorganiserte sosiale grupper på 5–20 dyr.

Nesebjørnene lever hovedsakelig i skog, og forekommer fra det sørlige Nord-Amerika til Argentina. Best kjent er ringhalet nesebjørn, Nasua nasua med underarten cozumelnesebjørn, N. n. nelsoni, hvitnesebjørn N. narica og fjellnesebjørn, Nasuella olivacea.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

nesebjørner
Nasua
Artsdatabanken-ID
170095
GBIF-ID
2433530

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg