Naturskadeforsikringsloven er en norsk lov som utvidet forsikringer mot brannskader til også å gjelde for naturskader. Dette gjelder derimot bare dersom skade på vedkommende ting ikke dekkes av annen forsikring. Med naturskade forstås skade som skyldes naturulykker som ras, skred eller vulkanutbrudd.

Faktaboks

Fullt navn
Lov om naturskadeforsikring
Kortnavn
Naturskadeforsikringsloven
Forkortelse
natskforsl
Trådt i kraft
01.07.1990
Lovdata-ID
NL/lov/1989-06-16-70

Reglene om naturskadeforsikring ble innført gjennom forsikringsavtaleloven i 1979. Et av hovedformålene med denne lovendringen var at erstatning for naturskade skulle dekkes av forsikringsselskapene etter forsikringsmessige prinsipper. I første rekke forutsatte man at staten skulle forhindre og forebygge naturskader. Unntaksvis kan statens naturskadeordning dekke naturskader på objekt som ikke kan forsikres gjennom alminnelig privat forsikring. Ved behandling av ny forsikringsavtalelov i 1988 foreslo departementet å skille ut naturskadeforsikringsregelen til en egen lov.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg