Nattkatt, også kalt Geoffroys katt, Felis geoffroyi, er en rovdyrart i kattefamilien.

Den har kraftig kropp med et forholdsvis stort hode. Forekommer i to fargevarianter; okerfarget i nordlige deler av utbredelsesområdet, gråfarget i sørlige, begge med uregelmessige, svarte striper. Ansiktet har også smale striper, og halen har ringer. Kroppslengden er 45–70 cm, halen 26–35 cm og vekt 2–3,5 kg.

Nattkatten klatrer meget godt og fanger fugl oppe i trær. Den tar også bytte på bakken, for eksempel smågnagere. Den svømmer godt. Arten lever i skog og buskmark, fra lavlandet til høyfjellsstrøk. Nattkatten forekommer i Sør-Amerika, fra Bolivia til Patagonia. Den har vært kraftig beskattet for pelsens skyld, og regnes som sårbar.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.