nattkatt

Nattkatten har vært kraftig beskattet for pelsens skyld, og regnes som sårbar. Her i Zoo Karlsruhe.
Av .
Lisens: CC BY 3.0

Nattkatt, også kalt Geoffroys katt, Felis geoffroyi, er en rovdyrart i kattefamilien.

Den har kraftig kropp med et forholdsvis stort hode. Forekommer i to fargevarianter; okerfarget i nordlige deler av utbredelsesområdet, gråfarget i sørlige, begge med uregelmessige, svarte striper. Ansiktet har også smale striper, og halen har ringer. Kroppslengden er 45–70 cm, halen 26–35 cm og vekt 2–3,5 kg.

Nattkatten klatrer meget godt og fanger fugl oppe i trær. Den tar også bytte på bakken, for eksempel smågnagere. Den svømmer godt. Arten lever i skog og buskmark, fra lavlandet til høyfjellsstrøk. Nattkatten forekommer i Sør-Amerika, fra Bolivia til Patagonia. Den har vært kraftig beskattet for pelsens skyld, og regnes som sårbar.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg