Mikrobryggeri, bryggeri der mye av produksjonen foregår etter håndverksmessige tradisjoner og er lite automatisert og industrialisert. Det produseres som regel små kvanta øl, og hvert bryggeri har sine egne spesialiteter. Det første mikrobryggeriet ble startet i USA 1976, i Norge i Oslo 1989.

Lokalbryggeriene står for nesten 3 % av ølsalget i Norge, mens de små bryggeriene i Danmark og USA har en markedsandel på henholdsvis 5 % og 7 % (2014). De 45 småskalabryggeriene i Norge brygger vel 770 ulike øltyper.

Andøy Breiflabben Brygghus
Steinkjer Ølve på Egge Bryggeri
Inderøy Inderøy Gårdsbryggeri
Frosta Klostergården Håndbryggeri
Trondheim Trondhjem Mikrobryggeri
Stranda Trollbryggeriet
Heggenes Valdres Gardsbryggeri
Lillehammer Lillehammer Bryggeri
Atna Atna øl
Florø Kinn Bryggeri
Espedalen Espedalen Fjellbryggeri
Flåm Ægir Bryggeri
Bergen Waldemars Mikrobryggeri - Kalfaret Brygghus
Bagn i Valdres Små Vesen Bryggeri
Hønefoss Hønefoss Brygghus
Oslo Oslo Mikrobryggeri
Oslo Schous Mikrobryggeri
Drammen Haandbryggeriet
Rakkestad Gjerberg Bryggeri
Grimstad Nøgne Ø

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.