mikrobryggeri

Mikrobryggeri, bryggeri der mye av produksjonen foregår etter håndverksmessige tradisjoner og er lite automatisert og industrialisert. Det produseres som regel små kvanta øl, og hvert bryggeri har sine egne spesialiteter. Det første mikrobryggeriet ble startet i USA 1976, i Norge i Oslo 1989.

Faktaboks

Uttale
mˈikrobryggeri
Også kjent som
minibryggeri

Lokalbryggeriene står for nesten 3 prosent av ølsalget i Norge, mens de små bryggeriene i Danmark og USA har en markedsandel på henholdsvis 5 prosent og 7 prosent (2014). De 45 småskalabryggeriene i Norge brygger vel 770 ulike øltyper.

Norske mikrobryggerier

Andøy Breiflabben Brygghus
Steinkjer Ølve på Egge Bryggeri
Inderøy Inderøy Gårdsbryggeri
Frosta Klostergården Håndbryggeri
Trondheim Trondhjem Mikrobryggeri
Stranda Trollbryggeriet
Heggenes Valdres Gardsbryggeri
Lillehammer Lillehammer Bryggeri
Atna Atna øl
Florø Kinn Bryggeri
Espedalen Espedalen Fjellbryggeri
Flåm Ægir Bryggeri
Bergen Waldemars Mikrobryggeri – Kalfaret Brygghus
Bagn i Valdres Små Vesen Bryggeri
Hønefoss Hønefoss Brygghus
Oslo Oslo Mikrobryggeri
Oslo Schous Mikrobryggeri
Drammen Haandbryggeriet
Rakkestad Gjerberg Bryggeri
Grimstad Nøgne Ø

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg