Midlertidig oppholdstillatelse er, til forskjell fra permanent oppholdstillatelse, en tillatelse som er gitt med en tidsbegrensning – gjerne for ett år. De gir som hovedregel tillatelse til å bosette seg hvor som helst i Norge og til å ta hvilket som helst arbeid. Grunnlaget for tillatelsen kan være for eksempel asyl, familieinnvandring, arbeid eller studier. EØS-borgere og nordiske borgere trenger ikke oppholdstillatelse for å oppholde seg i Norge.

Den midlertidige oppholdstillatelsen kan fornyes og danner som hovedregel grunnlag for permanent oppholdstillatelse når man har hatt sammenhengende oppholdstid i riket i minst tre år. Dette til forskjell fra foreløpige tillatelser som ikke danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse. De nærmere generelle reglene for slike tillatelser er gitt i utlendingsloven kap. 7.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg