Loff er brød som er bakt av siktet hvetemel, det vil si helt «hvitt» brød. Vanligvis er det alminnelig hvetemel med 78 % utmalingsgrad som blir brukt. Det finnes mange typer loff, og navnsettingen kan henge sammen med de øvrige ingrediensene (melkeloff, smørloff), utformingen (pariserloff) eller måten det er stekt på (formloff, spiralloff).

Tidligere ble betegnelsen loff benyttet om alt brød av siktet hvetemel. Etter hvert er det også kommet nye fine brødsorter av hvete på markedet som skiller seg fra vanlig norsk loff både når det gjelder form og smak. Til disse brødsortene benyttes det også som regel spesialkvaliteter av hvetemel, og de betegnes ofte med sine opprinnelige betegnelser, som baguette og ciabatta.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.