Jens pedersen
Jens pedersen
Lisens: CC BY SA 3.0

Jens pedersen er en norsk eplesort som oppsto på slutten av 1700-tallet. Det er et middels stort eple med hvitt-gulhvitt, fint og middels saftig kjøtt.

Eplene modnes i november og er holdbare til januar. Sorten brukes både i matlaging og som bordfrukt, den har en syrlig, søt og svakt krydret smak med lite aroma. Pollenet er av god kvalitet og sorten bestøves av middels tidlig til sentblomstrende sorter. Treet vokser svakt og blir middels stort, det bærer tidlig og senere rikt og regelmessig. Sorten er hardfør og motstandsdyktig mot soppsykdommer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg