Hvitøredovenfugl
Av /via Encyclopedia of Life.
Lisens: CC BY 3.0

Hvitøredovenfugl er en middels stor spettefugl i dovenfuglfamilien som har sin naturlige utbredelse i Sør-Amerika.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Nystalus chacuru
Beskrevet av
(Vieillot, 1816)

Som voksen veier den rundt 52 gram.

Arten er knyttet til tørr og fuktig tropisk skog, jordbruksland, urbane områder, tørr savanne og tørr tropisk buskmark. Den er en jeger som lever av virvelløse dyr (invertebrater) og vekselvarme virveldyr den fanger på bakken, i skogen og i busker.

I løpet av hekkeperioden legger den rundt tre egg. Reirene bygges i hulrom.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Nystalus chacuru
Artsdatabanken-ID
177952

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg