hulman

Hulman forekommer i India, Sri Lanka og Nepal.
Hulman av . CC BY NC SA 3.0

Hulman er en primatart i dyreapefamilien. Den tilhører underfamilien bladaper (Colobinae).

Faktaboks

Også kjent som
hulmanlangur
Semnopithecus (Presbytis) entellus

Hulman er indernes hellige ape og har vært æret og vernet om i uminnelige tider. Den er kjent for sin frekkhet overfor mennesker. Pelsen er grå eller lysebrun på oversiden, hvitaktig eller gulhvit på undersiden, isse og halespiss med svarte hender og føtter. Nakne hudpartier er svart-fiolette. Kroppslengden er 41–78 cm med en hale på 69–108 cm og vekt 5–23 kg.

Hulman lever i skogsområder, buskmark, dyrket mark, tettsteder og landsbyer. Den forekommer i India, Sri Lanka og Nepal.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg