Huja, fugleart i familien flikfugler. Utdødd kråkestor fugl med skinnende svart fjærdrakt og oransje hudlapper. Den levde stor sett på bakken i skog. Hannen og hunnen hadde svært forskjellige nebb. Hannens korte nebb hakket vekk bark og råtten ved, mens hunnens lange nebb kunne nå langt inn i treverket for å nå insekter o.a. De holdt derfor sammen i par. Hujaen fantes på Nordøya i New Zealand og ble utryddet ca. 1910.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.