Fagarbeider i industriell matproduksjon er en yrkesutøver som industrielt fremstiller av mat- og drikkevarer.

Arbeidssted

Fagarbeidere i industriell matproduksjon jobber i hele mat- og drikkeindustrien.

Utdanning

Opplæringen skjer vanligvis ved at man går to år i videregående skole og to år som lærling i bedrift. Skoledelen har flere løp.

Enten:

  • Første året: vg1 Restaurant og matfag.
  • Andre året: vg2 Matproduksjon.

Eller:

  • Første året: vg1 Teknologi og industrifag eller Elektro og datateknologi.
  • Andre året: vg2 Industriteknologi.

Deretter jobber man som lærling i to år i en bedrift. Læretiden avsluttes med en fagprøve.

Hvis man har fem års allsidig praksis kan man ta en teoriprøve og gå opp til fagprøven som praksiskandidat.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg