Epoisses, fransk halvbløt rødkittost fra Burgund med overflate vasket i Marc de Bourgogne, laget av rå eller pasteurisert kumelk. Formes som en sylinder med diameter på 10 cm og høyde på 4 cm.

Lukten er som for mange lignende oster gjennomtrengende og smaken sterk, men mildere enn lukten skulle tilsi. Fettinnhold i tørrstoffet 50 prosent.

Epoisses har hatt den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelse AOC siden 1991 og EUs geografiske opprinnelsesbeskyttelse AOP siden 1996.

Andre oster i samme stil og fra samme området er Soumaintrain, l'Ami de Chambertin og Affidelice au Chablis.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.