Entomologi er læren om insekter. Anvendt entomologi, som beskjeftiger seg med studiet av skadeinsekter og deres bekjempelse, deles i landbruksentomologi, medisinsk entomologi og veterinærentomologi. Lærebøkene omfatter, foruten insekter, ofte også edderkoppdyr.

Faktaboks

Uttale
entomologˈi
Etymologi
av gresk ‘insekt’ (egentlig innskåret, leddet) og ‘lære’

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Bakke, Alf: Insekter på skogtrær, 1994, isbn 82-529-1650-3
  • McGavin, George C.: Insekter, 2001, isbn 82-512-0601-4
  • Norsk entomologisk forening
  • Sundby, Ragnhild: Insekter og deres mangfoldige verden, 1995, isbn 82-529-1710-0
  • Sømme, Lauritz: Entomologiens historie i Norge : Norsk entomologisk forening 1904-2004, 2004, isbn 82-996923-1-8

Kommentarer (2)

skrev Jon Richardsen

Trodde det fantes en fobi som het entomofobi, men søk her inne gir null treff, og heller ingen av de oppdaterte ordbøkene har det med. Ved googlesøk, derimot, er ordet å finne. Er det et begrep som er fjernet?

svarte Halvard Hiis

Hei! Takk for spørsmålet. Ordet "entomofobi" er gyldig - man kan i prinsippet ta nesten hva som helst og sette -fobi bak. Fagansvarlig for fremmedord, Carina Nilstun, skriver "Ordet er ikke så veldig vanlig, men selve fobien ville jeg tro at ikke var så uvanlig. Det finnes en del lister over fobier, hvor noen virker veldig «useriøse». Jeg tror jeg ville spurt fagansvarlig for fobier om entomofobi er såpass vanlig at det kunne komme med i opplistingen i artikkelen: https://snl.no/fobi."
Jeg skal høre med fagansvarlig for artikkelen fobi om entomofobi bør komme med. Hilsen Halvard i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg