Eksempel på energiattest for bygg.

. fri

Energimerking av bygg har som mål å bidra til økt energieffektivitet i bygningsmassen og stimulere til mer bruk av andre energibærere enn elektrisitet, olje og gass. Bakgrunnen er at i Norge, som i mange andre europeiske land, utgjør energibruken i bygninger så mye som rundt 40 % av landets totale energibruk.

Nye reviderte forskrifter om energimerking trådte i kraft 1. juli 2010. Fra denne dato må den som skal leie ut eller selge bolig eller fritidsbolig på minst 50 m² fremlegge en energiattest. Ordningen gjelder også for yrkesbygg med bruksareal opp til 1000 m².

I den nye energiattesten fremkommer både en energikarakter og oppvarmingskarakter i samme dokument, og erstatter den løsningen som har vært brukt siden 1. januar 2010, hvor energiattesten bestod av et energi- og et oppvarmingsmerke. Alle energiattester, også de som er merket før 1. juli 2010, er gyldige i ti år fra utstedelsesdato.

Eksisterende boliger kan merkes av boligeieren selv, mens nye boliger og yrkesbygg må merkes av en ekspert. 

Rettledning i hvordan du selv kan foreta energimerking finner du på nettstedet energimerking.no - et nettsted som drives av NVE.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.