Eksempel på energiattest for bygg.

. fri

Energimerking av bygg har som mål å bidra til økt energieffektivitet i bygningsmassen og stimulere til mer bruk av andre energibærere enn elektrisitet, olje og gass. Bakgrunnen er at i Norge, som i mange andre europeiske land, utgjør energibruken i bygninger så mye som rundt 40 % av landets totale energibruk.

Nye reviderte forskrifter om energimerking trådte i kraft 1. juli 2010. Fra denne dato må den som skal leie ut eller selge bolig eller fritidsbolig på minst 50 m² fremlegge en energiattest. Ordningen gjelder også for yrkesbygg med bruksareal opp til 1000 m².

I den nye energiattesten fremkommer både en energikarakter og oppvarmingskarakter i samme dokument, og erstatter den løsningen som har vært brukt siden 1. januar 2010, hvor energiattesten bestod av et energi- og et oppvarmingsmerke. Alle energiattester, også de som er merket før 1. juli 2010, er gyldige i ti år fra utstedelsesdato.

Eksisterende boliger kan merkes av boligeieren selv, mens nye boliger og yrkesbygg må merkes av en ekspert. 

Rettledning i hvordan du selv kan foreta energimerking finner du på nettstedet energimerking.no - et nettsted som drives av NVE.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.