Tre kvinnelige ekspedisjonssjefer i 1985.
Tre kvinnelige ekspedisjonssjefer i 1985. Fra venstre Karin Stoltenberg, Anne Kari Lande Hasle og Gerd Setnes.

Ekspedisjonssjef er tittelen for en avdelingssjef i et norsk departement eller i Riksrevisjonen. Ekspedisjonssjef er den nest høyeste stillingen i embetsverket etter departementsråd.

Før 1899 var den alminnelige betegnelsen ekspedisjonssekretær, idet bare sjefene for enkelte særlige administrasjonsgrener hadde tittelen ekspedisjonssjef.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Torgeir D Teigum

Mener at i gamle dager, f.eks. på 1930-tallet, var daværende ekspedisjonssjef øverste administrative leder for departementet, dvs. det samme som departementsråd i dag? Fint hvis noen kan bekrefte eller avkrefte dette, og eventuelt utvide artikkelen noe.

svarte Øyvind Reisegg

Det som står i artikkelen stemmer, men den burde hatt en henvisning til artikklen departementsråd, noe den nå har fått. I 1939 hadde Kirke- og undervisningsdepartementet tre avdelinger (Kirkeavdelingen, Skoleavdelingen og Kulturavdelingen), og følgelig tre ekdspedisjonssjefer. Landbruksdepartementet, som ikke var inndelt i flere avdelinger, men hadde 8 kontorer, hadde én ekspedisjonssjef. Se forøvrig artikkelen departementsråd.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg