ekspedisjonssjef

Artikkelstart

Ekspedisjonssjef er tittelen for en avdelingssjef i et norsk departement eller i Riksrevisjonen. Ekspedisjonssjef er den nest høyeste stillingen i embetsverket etter departementsråd.

Før 1899 var den alminnelige betegnelsen ekspedisjonssekretær, idet bare sjefene for enkelte særlige administrasjonsgrener hadde tittelen ekspedisjonssjef.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Torgeir D Teigum

Mener at i gamle dager, f.eks. på 1930-tallet, var daværende ekspedisjonssjef øverste administrative leder for departementet, dvs. det samme som departementsråd i dag? Fint hvis noen kan bekrefte eller avkrefte dette, og eventuelt utvide artikkelen noe.

svarte Øyvind Reisegg

Det som står i artikkelen stemmer, men den burde hatt en henvisning til artikklen departementsråd, noe den nå har fått. I 1939 hadde Kirke- og undervisningsdepartementet tre avdelinger (Kirkeavdelingen, Skoleavdelingen og Kulturavdelingen), og følgelig tre ekdspedisjonssjefer. Landbruksdepartementet, som ikke var inndelt i flere avdelinger, men hadde 8 kontorer, hadde én ekspedisjonssjef. Se forøvrig artikkelen departementsråd.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg