Ekspedisjonssjef er tittelen for en avdelingssjef i et norsk departement eller i Riksrevisjonen. Ekspedisjonssjef er den nest høyeste stillingen i embetsverket etter departementsråd. Før 1899 var den alminnelige betegnelse ekspedisjonssekretær, idet bare sjefene for enkelte særlige administrasjonsgrener hadde tittelen ekspedisjonssjef. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

17. september 2010 skrev Torgeir D Teigum

Mener at i gamle dager, f.eks. på 1930-tallet, var daværende ekspedisjonssjef øverste administrative leder for departementet, dvs. det samme som departementsråd i dag? Fint hvis noen kan bekrefte eller avkrefte dette, og eventuelt utvide artikkelen noe.

22. september 2010 svarte Øyvind Reisegg

Det som står i artikkelen stemmer, men den burde hatt en henvisning til artikklen departementsråd, noe den nå har fått. I 1939 hadde Kirke- og undervisningsdepartementet tre avdelinger (Kirkeavdelingen, Skoleavdelingen og Kulturavdelingen), og følgelig tre ekdspedisjonssjefer. Landbruksdepartementet, som ikke var inndelt i flere avdelinger, men hadde 8 kontorer, hadde én ekspedisjonssjef. Se forøvrig artikkelen departementsråd.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.