Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

6. desember skrev Peter Bernhardt

Det er mulig jeg ikke har lest nok eller ikke har vært oppmerksom nok, men jeg savner opplysning om hvilke mengder (hvor mange tonn) CO2 som tilføres atmosfæren årlig, og som skyldes naturlige prosesser, sammenlignet med mengder CO2 som tilføres pga menneskelig aktivitet. Jeg har også et spørsmål om hva som skjer med CO2 i atmosfæren: forblir (akkumuleres) denne drivhusgassen i atmosfæren eller avgir jordatmosfæren deler av den til områder utenfor atmosfæren? Er det andre prosesser som påvirker mengden av CO2 i atmosfæren, nedbrytning for eksempel?
Takknemlig for svar.
Hilsen Peter L Bernhardt

10. desember skrev Rasmus Benestad

Hei. Man skal være oppmerksom på at folk noen ganger skriver om tonn CO2 og andre ganger tonn C (bare karbonatomet). Den beste kilden på spørsmål om CO2 er USAs 2nd State of the Carbon Cycle Report som ble utgitt
i november 2018 (SOCCR2): https://carbon2018.globalchange.gov/. Men det er snakk om ca 10 gigatonn med karbon per år globalt som vi slipper ut. De naturlige utslippene er som regel en del av et kretsløp og tilsvarer omtrent den samme mengden som tas opp av bakke, vegetasjon og hav.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.