Driftsmiddel er en type innsatsfaktor i produksjonsprosessen i en virksomhet. Den mest utbredte forståelsen av begrepet driftsmiddel er å betrakte det som et formuesobjekt.

Varige driftsmidler

Det er særlig innarbeidet innen regnskap, under betegnelsen «varige driftsmidler». Varige driftsmidler er en type anleggsmidler i eiendelsoversikten i balanserapporten og betegner eiendeler som representerer en varig fordel/verdi for virksomheten. Typiske eksempler er produksjonsutstyr, datamaskiner, transportmidler, bygninger eller lignende.

Utgifter til varige driftsmidler kommer etter regnskapsloven og skatteloven til fradrag i form av avskrivning.

Andre betydninger

Innen ulike næringer, som jordbruk, kan det forekomme at begrepet driftsmiddel har en videre betydning enn kun som en betegnelse på varige driftsmidler. Her kan driftsmiddel også bli brukt om blant annet råvarer som må settes inn for å gjennomføre en produksjon, for eksempel kunstgjødsel, såkorn og kraftfôr.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg