Butikkslakter, yrkesutøver som arbeider i kjøtt- og delikatesseavdelinger i dagligvarebutikker eller spesialbutikker. Butikkslakteren findeler bl.a. kjøtt, kverner deiger, lager posteier og salater og sørger for eksponering og salg av varene. Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Opplæringen på arbeidsplassen avsluttes med en fagprøve. Den som har minst femårs allsidig praksis i faget og har bestått en teoriprøve kan også melde seg opp til fagprøve som praksiskandidat. I 2013 var det 52 som meldte seg opp til prøve i faget og 50 av disse besto prøven. Med ytterligere teoriopplæring er det også mulig å melde seg opp til mesterprøve i faget. Ved utgangen av 2014 var det 14 i Norge som hadde status som mestere i butikkslakterfaget. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.