blokkdiagram

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Blokkdiagram fra Askeråsene og Vestre Bærum. Lavlandet består av foldede skifer- og kalklag, åsene er rester av et sammenhengende lavadekke. Det hele er delt opp i nord–sørgående forkastninger. (Etter Th. Kjerulf.)

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Blokkdiagram, blokkskjema, en forenklet måte å tegne et strømskjema eller et prosessdiagram på. I stedet for at man tegner inn alle detaljer, identifiseres hovedfunksjonene og illustreres ved et rektangel med påskrift. De enkelte rektangler knyttes sammen til en kjede som illustrerer prosessen eller systemet.

Blokkdiagram, geografi/geologi

I geografi og geologi en form for fremstilling av jordskorpens overflateformer og struktur. Man tenker seg skåret ut en firkantet blokk av jordskorpen, som tegnes i parallellperspektiv. Et geologisk blokkdiagram fremstiller både det geologiske kart på jordoverflaten og geologiske profiler i to loddrette plan, og gir derved et meget anskuelig, tredimensjonalt bilde av den geologiske bygning.

Blokkdiagram, telekommunikasjon

I telekommunikasjon brukes blokkdiagrammer mye for å gi et overordnet bilde av et større system bestående av ulike funksjoner eller nettelementer. Det kan f.eks. være de enkelte nettelementene som et transmisjonssystem består av.

I slike blokkdiagrammer er det vanlig å dele inn funksjoner i blokker med kjente og standardiserte grensesnitt mellom, og disse er gjerne angitt på diagrammet. De enkelte boksene/funksjonen er enten angitt ved navn eller ved kjente symboler.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg