Annuitetslån
Annuitetslån er en type nedbetalingslån der terminbeløpet (summen av avdrag, renter og gebyrer) er lik gjennom låneperioden. I grafen er det vist et lån på 1 million kroner, nedbetalt over 25 år til 5 prosent rente. Dette gir en samlet rentekostnad på cirka 773 000 kr.
Annuitetslån
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Annuitetslån er et lån som betales tilbake i like store beløp hver termin. Beløpet som betales, består av avdrag og renter. Terminen er gjerne månedlig, men kan også være for eksempel kvartalsvis, halvårlig eller årlig.

Annuitetslån kan kontrasteres med et serielån. Et serielån, der avdragsdelen av terminbeløpet er like stort hver termin, vil ha høyere terminbeløp i begynnelsen av tilbakebetalingsperioden og lavere mot slutten.

I forhold til et serielån med samme rente er det nominelle beløpet større ved annuitetslån om man ser hele tilbakebetalingen under ett.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg