Alumni er et nettverk av personer som tidligere har studert sammen ved et universitet eller en høyskole.

Alumni er flertall av alumnus, som er latin for 'elev'. I entallsform er alumnus en tidligere mannlig student, mens alumna er en tidligere kvinnelig student. Noen læresteder organiserer alumni i alumniorganisasjoner, som ofte arrangerer gjenforeninger og pengeinnsamlinger. Ved noen universiteter sitter representanter for alumniorganisasjonene i universitetsstyret.

Alumniorganisasjoner er hovedsakelig organisert rundt individuelle universiteter eller fakulteter, men de kan også organiseres blant studenter som for eksempel har studert i et bestemt land.

Medlemskap i en alumniorganisasjon er ofte en selvfølge blant alumni i engelsktalende land. I Europa blir alumniorganisasjoner mer og mer populært etter hvert som universitetene mottar mindre offentlige midler og blir mer avhengig av den private sektor for å samle inn penger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg