Akuttmedisinforskriften er en norsk forskrift hvor det fremkommer hva som kreves av organisering av kommunal legevaktordning, av ambulansetjeneste og medisinsk nødmeldetjeneste. Forskriften er hjemlet i flere sentrale helselover, helse- og omsorgstjenesteloven, spesialisthelsetjenesteloven, helsepersonelloven, helseberedskapsloven og pasientjournalloven.

Faktaboks

Fullt navn
Forskrift om krav til og organisering av kommunal legevaktordning, ambulansetjeneste, medisinsk nødmeldetjeneste mv.
Kortnavn
Akuttmedisinforskriften
Lovdata-ID
SF/forskrift/2015-03-20-231

Forskriftens innhold

Formål og virkeområde

Formålet med forskriften er å bidra til at befolkningen ved behov for øyeblikkelig hjelp får dette på en måte som er forsvarlig og godt koordinert.

Forskriftens virkeområde er både kommunenes og de regionale helseforetakenes akuttmedisinske tjenester utenfor sykehuset.

Kommunal legevaktordning

Forskriften regulerer kommunens ansvar for kommunal legevaktordning, kompetansekrav til lege i vakt og til annet helsepersonell samt krav til utstyr i kommunal legevakt.

Ambulansetjeneste

Forskriften regulerer de regionale helseforetakenes ansvar for ambulansetjenester, samt helsefaglig kompetanse og bemanning i ambulansen.

Medisinsk nødmeldetjeneste

Forskriften regulerer kommunens ansvar for nødmeldetjenesten, og de regionale helseforetakenes ansvar for nødmeldetjenesten, samt krav til organisering og bemanning av legevaktsentralene. Videre regulerer forskriften hvilke krav som stilles til AMK-sentralene, hvilke krav som stilles til sykehus med akuttfunksjoner samt krav til kommunikasjonsberedskap.

Forskriften har også bestemmelser om funksjonskrav til kommunikasjonsteknisk utstyr og til oppbevaring av lydopptak.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg