Faktaboks

Verve Records
Uttale
və:v rˈekədz
Verve-logoen.
Verve-logoen.

Verve Records, amerikansk platemerke, også kjent som The Verve Music Group og Verve Label Group, startet i 1956 av produsenten Norman Granz. Selskapet fikk raskt en sentral posisjon innen amerikansk jazz, og har i dag verdens største katalog av jazzplater, blant annet Ella Fitzgerald, Nina Simone, Stan Getz, Bill Evans og Billie Holiday.

Verve ble solgt til MGM i 1961, og i 1960-årene ble en del vise- og rockeartister tilknyttet selskapet, som Frank Zappa og The Velvet Underground. Tidlig i 1970-årene ble merket overtatt av PolyGram, men resultatet var at det i flere år skjedde relativt lite nytt under Verve-navnet.

Siden 1990-årene har det imidlertid skjedd en fornyelse, og en rekke av de fremste jazzmusikerne ga ut sine innspillinger under Verve-etiketten, bl.a. Herbie Hancock, Wayne Shorter og John Scofield.

Verve eies i dag av Universal Music Group.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg